Spandoek laten drukken

Als we over een spandoek bestellen spreken, praten we niet over een kale witte lap PVC banner maar moet deze meestal ook bedrukt worden. Hierbij hebben we de keuze tussen 2 belangrijke kenmerken:

Spandoek drukken

Spandoek enkelzijdig bedrukt

spandoekDe frontlit spandoek of banner kan perfect enkelzijdig bedrukt worden. Dit kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld te plaatsen als reclame op een evenement of voor in een spandoekframe tegen de gevelmuur of voor elke andere toepassing waar reclame dient gemaakt te worden.

De mesh doeken die voornamelijk op de werf als werfdoek gebruikt worden printen we ook enkelzijdig vanwege de structuur met gaatjes.

Spandoek dubbelzijdig bedrukken

frame met verlichtingJe kan ook een spandoek perfect dubbelzijdig laten bedrukken. Ideaal om als haakse gevelbanner te gebruiken met bijhorende gevelframe of indien je spandoek in een vrijstaande frame komt en langs twee kanten zichtbaar moet zijn. Voor deze toepassing gebruiken we in de meeste gevallen de blockout spandoek zodat de druk en het licht niet gaan doorschijnen. De blockout banner is ook iets steviger van structuur en zal in de afwerking niet omgezoomd worden

Printen van spandoek

We printen de spandoek zelf op 2 manieren. Ofwel met onze solvent printer, ofwel met de UV printer. Kwalitatief gaat een solvent opdruk veel beter zijn en foto’s bijvoorbeeld perfect weergeven door de hoge resolutie van 1440 x 1440 dpi. Dit kan gebruikt worden tot een formaat van 160 cm breed en de lengte tot wel 50 meter ! Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van UV printing wat een lagere resolutie heeft van 720 x 720 dpi. De keuze van opdruk heeft meestal met het formaat te maken en de toepassing waarvoor het spandoek gebruikt moet worden. Bekijk je de spandoek vanop een grotere afstand dan gaat een UV geprinte spandoek even goed zijn als een solvent geprinte spandoek. Werk je met veel kwalitatieve foto’s dan gaan we over op solvent druk.

Wat betreft de levensduur van de spandoek bij beide opdrukken is er weinig of geen verschil. Ze zijn allebei weers- en UV bestendig en hebben een gemiddelde levensduur van 4 jaar bij buitengebruik.