Hoe kan ik een spandoek bestellen?

Indien je een spandoek wil bestellen hebben we enkele belangrijke gegevens nodig. Er is immers een enorm aanbod aan spandoeken. De belangrijkste eigenschap van een spandoek is het materiaal zelf. Daarnaast de gewenst opdruk en afwerking. Als laatste de montagemogelijkheden.

Spandoek bestellen: het materiaal.

Om het juist spandoek te kunnen bestellen heb je keuze uit onderstaande materialen:

Frontit 510 gram


Dit materiaal van 510 gram is één van de meest genomen en het bekendste materialen waaruit een spandoek bestaat. De spandoek bestaat uit een PVC materiaal; het is enorm sterk en kan kwalitatief zeer scherp geprint worden. Denk maar aan foto’s die haarscherp worden weergegeven. Deze banner kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is weersbestendig.

Ook heeft onze PVC spandoek een B1 certificaat waardoor deze brandvertragend en geeft aan dat dit bannermateriaal voldoet aan de DIN 4102 norm. Dus dit soort spandoekmateriaal mag perfect mag gebruikt worden bij publieke evenementen. Dit certificaat is immers verplicht volgens de Europese wetgeving.

Maximale printbreedte van de Frontlit 510 gram is 492 cm maar kan groter gemaakt worden door de panden aan elkaar te lassen.

Blockout banner 610 gram


De blockout PVC banner heeft een zwart kern tussen de 2 buitenlagen wat doorschijnen van de print en licht verhindert. Ideaal als je graag een dubbelzijdig bedrukte spandoek wil. Deze blockout banner heeft een matte uitstraling en is iets steviger van structuur dan de frontlit 510 gram.

Tevens heeft deze ook het welbekende B1 brandvertragend certificaat en mag dus ook gebruikt worden in publieke ruimtes.

Maximale printbreedte van de blockout banner van 610 gram is 316 cm maar kan ook groter besteld worden. De panden worden dan aan elkaar gelast.

Luchtdoorlatende Meshdoek


Onze meshdoeken van 270 gram worden veelal gebruikt voor dranghekdoeken of werfdoeken. Door hun structuur met gaatjes is deze meshdoek ideaal op de werf te gebruiken als afscherming en bijhorende print om toch nog op een efficiënte manier reclame te maken. Door de gaatjesstructuur is hij immers deels luchtdoorlatend en kan dit soort materiaal perfect gebruikt worden op herashekken of nadarhekken.

De werfdoeken voor herashekken en nadarhekken worden meestal vastgemaakt met colsonbandjes of tiewraps.

De maximale printbreedte van onze meshdoek bedraagt 495 cm.

Bekijk: Hoe drukken wij spandoeken?