Bij Design Company kun je altijd terecht voor bedrijfsdrukwerk, particuliere bestellingen, reclame-uitingen, relatiegeschenken en nog veel meer. Als je nog geen (geschikt) ontwerp hebt, staan onze designers graag voor je klaar met advies en ondersteuning. Als het moet, kunnen we dit hele proces uit handen nemen. Maar waarom zou je ons inschakelen, en het niet gewoon zelf doen? Wij leggen je uit wat je precies krijgt als je kiest voor hulp van ervaren ontwerpers bij het maken van je ontwerp.

1. Tools en hoe ze te gebruiken

De ontwerpers van Design Company, die vaak een speciale opleiding hebben gevolgd en al jaren in het vak zitten, weten alles over (grafisch) design. Ze staan ermee op, en ze gaan ermee naar bed. Ze beschikken over tools, computerprogramma’s en apps, en weten precies hoe ze deze moeten gebruiken. Binnen no time een afbeelding rond maken, of een achtergrond veranderen? Zij weten hoe het moet. De kans is groot dat jij, als particulier of ondernemer met een heel andere expertise, niet beschikt over betaalde programma’s en de kennis over het gebruik ervan. Daarom kan het zeer lonend zijn om externe designers met je mee te laten denken. Zij kunnen het ontwerp in jouw hoofd echt tot leven brengen!

2. Gevoel voor kleur en contrast

Welke kleuren passen goed bij elkaar, welke emoties worden opgewekt met de verschillende kleuren en hoe bereik je het effectieve resultaat door contrast te gebruiken? Ontwerpers hebben vaak meer kennis van kleuren en hoe ze werken, waardoor ze de juiste keuzes kunnen maken voor je ontwerp. Ze weten precies welke combinaties het goed doen, en welke kleuren bijvoorbeeld het beste passen bij jouw logo.

Kleur en contrast

3. Meedenken met de doelgroep

Als ondernemer weet je natuurlijk precies wie je doelgroep is en waar deze zich bevindt. Maar de kans is groot dat jij, bij het ontwerpen van jouw logo/huisstijl/boodschap, ook veel van je eigen smaak hebt verwerkt in het project. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het voordeel van een professionele ontwerper is in dit geval dat deze volledig objectief en vanuit de doelgroep naar je ontwerp kan kijken. Natuurlijk houd je uiteindelijk altijd zelf de beslissing over het eindresultaat, maar designers zijn in staat om je te laten zien hoe iets werkt en waarom het werkt. Grote kans dat je uiteindelijk heel blij bent met het resultaat, zelfs als je oorspronkelijk iets anders in gedachten had!

4. Van computerscherm naar print

Op een computerscherm kan iets er perfect uitzien, maar hoe is het eindresultaat wanneer het op A4 wordt geprint? En hoe op A5? Moet je rekening houden met een vouw, een logo, een nietje, of een ander element? Als je een professionele designer inschakelt, wordt geen stapje overgeslagen. De ontwerper weet precies hoe een ontwerp het beste tot zijn recht komt, en waar je rekening mee moet houden bij het overgaan tot printen. Uitlijning, de grootte van het lettertype, de opmaak van de afbeeldingen: alle factoren vormen samen een perfect passend geheel.

5. Beeldmateriaal: niet langer ‘even Googelen’!

Je hebt een afbeelding nodig voor een flyer. Ga je dan zoeken in Google, naar een passende afbeelding? Niet doen! Deze foto’s zijn vaak niet rechtenvrij, bovendien zijn er veel betere methodes om te vinden wat je zoekt. Ontwerpers met veel ervaring weten hun weg naar een enorme hoeveelheid professionele foto’s, waarmee je niet in de knoei komt met copyright en geen ‘nietszeggende’ foto’s hoeft te gebruiken omdat er niets anders beschikbaar was. Wie weet heeft je ontwerper zelfs een eigen database en zit daar toevallig de perfecte foto voor jouw flyer in. Kortom: een designer weet precies hoe hij/zij de juiste foto moet vinden, maar ook hoe deze vervolgens gebruikt kan worden.

fotocamera

Ben je al overtuigd? Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan!