• Belettering
    Belettering

Zoals je misschien al weet, kun je bij Design Company uitstekend terecht voor autobelettering. Hier kies je voor als je wil dat je (bestel)auto een rijdend visitekaartje wordt voor je bedrijf. Je kunt je auto niet alleen laten verfraaien met kleefletters, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om full color prints aan te brengen. Daarnaast is het voor ons mogelijk om de auto helemaal te voorzien van carwrap, waarbij je dus eigenlijk de hele auto een andere kleur kunt geven (of kunt voorzien van je huisstijl). Autobelettering gaat over het algemeen lang mee en zorgt voor extra bekendheid, of je nu onderweg bent, geparkeerd staat of in een file bent beland. Als je kiest voor autobelettering, moet je wel goed nadenken over het ontwerp. Niet alles pakt misschien even mooi uit als je van tevoren denkt. Onze designers geven je graag enkele tips!

Wees origineel, maar overdrijf het niet

Met autobelettering of carwrap wil je opvallen, maar niet flauw zijn of als ‘too much’ bestempeld worden. Een slimme manier om op te vallen, is door humor te gebruiken. Dit hoeft niet per se altijd met een slogan waar je lang op zit te broeden, het kan ook met een afbeelding. Wij vonden via de app Pinterest deze voorbeelden: prachtig toch?

auto wrap voorbeeld 1

car wrap voorbeeld 2

Natuurlijk kun je bij Design Company ook terecht voor autobelettering die opvalt, zodat je auto een echte eyecatcher wordt op de weg. Ben jij ook op zoek naar iets bijzonders? Laat het ons dan weten!

Zorg ervoor dat het duidelijk is wat je doet

Welke belettering je ook kiest, zorg ervoor dat men gelijk ziet in welke branche je werkzaam bent. In ons portfolio zie je onder andere een ijswagen die letterlijk een afbeelding van een ijsje op de auto heeft laten kleven, wat natuurlijk enorm slim is. Een afbeelding toevoegen bij je logo kan het geheel nét iets duidelijker maken.

Blijf trouw aan je huisstijl

Herkenbaarheid speelt een grote rol in jouw naamsbekendheid. Daarom is het verstandig om je huisstijl goed te integreren, zowel op je website als in je autobelettering. Stel: iemand ziet onderweg jouw auto met daarop je boodschap. Vervolgens besluit die persoon om thuis je website op te zoeken, maar lijkt het totaal niet op de autobelettering! ‘Zit ik dan wel bij het juiste bedrijf’, zal hij of zij denken. Om de herkenbaarheid in stand te houden, moet je overal dus je huisstijl goed doorvoeren.

Ook autoruitbelettering kan worden gemaakt in jouw huisstijl:

autobelettering

Zorg voor leesbare belettering

Uiteraard zullen we je hier bij Design Company mee helpen, maar het is van belang dat je belettering geen kleine lettertypes of te lange zinnen bevat. Onderweg heeft tenslotte niemand echt de gelegenheid om lappen tekst te lezen, of zich te concentreren op kleine lettertjes. Kies voor een heldere, leesbare afbeelding die mensen snel kunnen lezen of zien. Houd hierbij bijvoorbeeld ook rekening met andere factoren, zoals de kleur van de auto. Er mogen tenslotte geen delen van de belettering wegvallen!

Heb je vragen over autobelettering, of wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk ons portfolio met autobelettering of neem rechtstreeks contact met ons op!