05 nov 2014
november 5, 2014

Belettering om u heen

0 reacties

Tegenwoordig leven we in een wereld vol reclame. Overal om ons heen zien we reclame terugkomen, in diverse vormen. Reclame dient vooral als vorm van communicatie, om de doelgroep over te halen of aan te zetten tot gedrag (het afnemen van producten of diensten). Ook zien we veel soorten informatieve reclame, in de vorm van tekst. We zien belettering terugkomen op winkelruiten, bedrijfsauto’s, panden, promotieborden, spandoeken, roll-up banners of reclameborden. Met de juiste belettering kunt u doeltreffend uw boodschap overbrengen aan uw doelgroep.

lekkerste ijs

Typografie van vroeger en nu

Typografie is de kunst van het vormgeven, zetten en drukken van tekst. Typografie vindt haar oorsprong in dezelfde periode als het ontwikkelen van de taal en het boekdrukschrift. Oorspronkelijk was het belangrijkste medium voor de typografie het boek. Tegenwoordig is typografie in geen enkel communicatiemiddel meer weg te denken en wordt het een steeds belangrijker onderdeel van onze vormgeving. Waar eerst simpelweg werd gekozen voor een standaard lettertype, wordt er nu rekening gehouden met de leesbaarheid en de opvallendheid van de tekst.

typografie vroeger

Wanneer u zich bezig houdt met typografie zult u al snel merken dat u rekening moet houden met de kleinste dingen. Zo is spatiëring erg belangrijk, ofwel de wit-ruimte tussen de woorden. Hetzelfde geldt voor letterspatiëring, waarin het wit tussen de letters onderling een wereld van verschil kan veroorzaken.

Kies een lettertype dat bij u past

Tegenwoordig is er een enorm ruime keuze aan lettertypen. Het programma Word biedt bijvoorbeeld in elke update een ruimere keuze aan lettertypen. Wanneer u met Apple werkt zult u weten dat de Adobe programma’s weer andere lettertypen bieden. Op zoek naar een origineel lettertype dat past bij uw bedrijf? U kunt gemakkelijk (en gratis) verschillende lettertypen downloaden. Dafont is hier een geschikte website voor.

dafont

Design Company biedt professionele hulp

Wanneer u op zoek bent naar een geschikt lettertype en niet helemaal weet welk lettertype bij uw bedrijf past, kunt u hulp inschakelen van Design Company. Wij zijn specialist in het ontwerpen van reclameteksten, maar ook in het drukken en aanbrengen van de belettering. Design Company gebruikt alleen de beste materialen, waardoor u bij ons terecht kunt voor zowel permanente reclame als voor tijdelijke belettering. Lees meer over onze belettering dienst.