Met borduren van een logo of naam op kleding kan je elk kledingstuk naar een hoger niveau tillen met een tijdloze en verfijnde uitstraling. Het is een ideale manier om uw kleding te personaliseren en een vleugje elegantie toe te voegen. Met borduren kunt u een kwalitatieve personalisatie verwachten met een uitstekende afwerking die zeker in het oog zal springen. Geborduurde logo’s op t-shirts, polo’s, petten, mutsen of jassen zijn bijzonder populair. Maar ook je naam laten borduren op bijvoorbeeld een handdoek kan een stijlvolle manier zijn om uw textiel te personaliseren. Borduren is de perfecte keuze voor wie een blijvende indruk wil maken met zijn kleding of textiel. Met borduren bent u zeker van een luxe uitstraling die jarenlang meegaat.

Type kleding bekijken dat geborduurd dient te worden

materiaal type borduren

Voordat we gaan borduren is het belangrijk om te kijken naar het soort kleding of textiel dat geborduurd moet worden. Is het textiel geschikt om te borduren? We moeten nagaan uit welke stof het materiaal bestaat en welk borduurvlies we nodig hebben voor borduurwerk van hoge kwaliteit. Verschillende soorten borduurwerk zullen ook verschillende soorten borduurvliezen vereisen, dus hier moet worden rekening mee houden. Is het een pluizige stof zoals fleece of wol dan dienen we nog een bovenvlies toe te voegen zodat de borduursteken niet verdwijnen in de pluizige stof.

Logo omzetten naar een borduurkaart

Zodra het borduurmateriaal is gekozen, moeten wij uw logo nog digitaliseren en omzetten in een borduurkaart. Dit gebeurt met behulp van speciale borduursoftware waarmee we uw logo of tekst gaan hertekenen en borduureigenschappen zoals de steken en kleuren meegeven. Zonder deze borduurkaart kan onze borduurmachine uw logo niet op kleding borduren.

borduurkaart maken logo

Deze borduurkaart wordt dan opgeslagen in het geheugen van de borduurmachine, zodat deze met gemak uw logo of naam kan borduren.

Proefborduurwerk

Voordat we uw logo of kleding borduren, maken we eerst een proefborduurwerk op een stuk stof. Dit is om de kwaliteit en het steekpatroon van het borduurwerk te controleren alvorens het op uw kleding te borduren. Na het borduren van dit proefborduurwerk kunnen we controleren of de kleuren correct zijn en het borduurwerk er goed uitziet op zowel de voorkant als aan de achterzijde. Zo zorgen we ervoor dat uw geborduurde logo of naam er perfect uitziet op uw kleding voordat we ze effectief op uw kleding gaan borduren. Zodra het proefborduurwerk is goedgekeurd kunnen we beginnen met het klaarmaken van uw kleding om te borduren.

proef borduursel

Borduren van uw kleding of textiel

Zodra het borduurvoorbeeld is goedgekeurd, beginnen we met het eigenlijke borduurwerk. We spannen uw kleding of textiel op onze borduurring en voegen het gekozen borduurvlies toe. Vervolgens sturen we uw logo of tekst naar onze borduurmachine en bepalen we de positie van het borduurwerk. We selecteren de juiste kleuren en onze machine staat klaar om uw logo of tekst te gaan borduren. Na het borduren van uw logo of naam verwijderen we voorzichtig de borduurring en controleren we of alle steken mooi op hun plaats zitten en of alles perfect is.

borduren op muts

Uiteindelijk, als alles goed is, kunnen we het borduurwerk beginnen afwerken.

Afwerken van borduurwerk

Tot slot werken we het borduurwerk af door zorgvuldig alle losse draden te verwijderen en alle steken vast te zetten. We werken ook de achterkant van het borduurwerk af zodat het er vanuit elke hoek mooi uitziet. Het ondervlies knippen we deels weg maar behouden wel een deel om het borduurwerk mooi strak te houden en niet gaat vervormen en als er een bovenvlies op zit, verwijderen we het grootste deel daarvan zodat het borduurwerk er netjes uitziet. Dit bovenvlies is een wateroplosbaar vlies en lost ook volledig op bij de eerste wasbeurt. Zo bieden wij u een uitstekende afwerking die zeker in het oog springt!

geborduurde mutsen

Met de juiste materiaal en de juiste borduurtechniek gaat uw geborduurde kleding jarenlang mee. Dus als u op zoek bent naar een luxueuze uitstraling van uw logo op uw kleding, dan is borduren de beste oplossing!

Bekijk ook: Portfolio textielbedrukkingen

Wij geloven dat de kwaliteit van ons borduurwerk voor zichzelf spreekt en wij helpen u graag bij het borduren van al uw kleding en textiel. Dus neem vandaag nog contact met ons op als u op zoek bent naar een ervaren borduurservice die garant staat voor een langdurige, luxe uitstraling!