Branding betekent in deze context: het bouwen aan een merk. Hoewel het tegenwoordig een veelgebruikt begrip is in de online marketing, krijgt iedere onderneming met branding te maken. Iedereen met een bedrijf, kan aan branding doen. De branding mogelijkheden en de manier waarop u uw bedrijf op de kaart zet, bepaalt het imago en de identiteit van uw bedrijf. Een goede online marketing strategie werkt, maar ook fysieke branding werkt (reclame: grafisch ontwerp, promotiemateriaal, belettering, bedrukking). In dit blogartikel zetten we de mogelijkheden voor u uiteen.

Branding

Hoe bouw ik aan mijn merk

Branding, het bouwen aan een merk, kent een paar sleutelwoorden. Zo is herkenning, authenticiteit, creativiteit en uniformiteit belangrijk. Herkenning bereik vaak door aan de rest van de sleutelwoorden te voldoen. Het bouwen aan uw merk kan door middel van:

Grafisch ontwerp
Heeft u een goed logo? Het logo van uw bedrijf of merk is namelijk een doorslaggevende factor als het gaat om herkenning. Ook als u gebruikt maakt van folders of flyers speelt grafisch ontwerp een belangrijke rol. Ook dit moet de identiteit van uw bedrijf uitdragen. Een grafisch ontwerper kan uw helpen die identiteit te vertalen in promotiemateriaal.

Drukwerk
Ook uw drukwerk moet bij uw merk of bedrijf passen. Als u alle branding-instrumenten op elkaar afstemt zorgt dat voor uniformiteit. Dat is een belangrijke factor bij het bouwen van een merk.

Belettering
Achter de belettering van bijvoorbeeld auto’s moet, in het kader van branding, ook een gedachte zitten. Wat wilt u uitstralen met de styling van uw bedrijfsauto? Wilt zakelijk overkomen, of juist persoonlijk? Wilt u humor, of heeft u liever een serieuze uitstraling? En wat past bij uw bedrijf? Als u antwoord heeft op deze vragen kunt beantwoorden u voor nog meer uniformiteit zorgen binnen uw bedrijf. Potentiële klanten krijgen op die manier een gevoel van vertrouwen en herkenbaarheid.

Mogelijkheden van Design Company

Met de mogelijkheden van Design Company kunt u uw bedrijf op de kaart zetten. Zowel grafisch ontwerp, drukwerk en belettering zijn diensten die wij aan de hand van veel kennis en expertise leveren. Wij bouwen samen aan uw merk. Neem voor meer vragen over onze diensten contact met ons op.