Stickers behoren tot één van de meest ondergewaardeerde marketingmethodes die we kennen. Stickers zijn extreem kosteneffectief, laten altijd een indruk achter en in sommige gevallen kan het uw verkoopcijfers zelfs verdubbelen tot verdrievoudigen. Stickers zijn naar elk design te ontwerpen en in dit artikel worden er een aantal voorbeelden gegeven waarbij stickers doeltreffend zijn ingezet. Design Company is specialist op het gebied van design en het printen van stickers. Hier vindt u diverse tips om stickers succesvol voor uw bedrijf in te zetten.

Start met het juiste design

Wilt u graag een campagne starten? Dan begint het succes met een doeltreffend design. Een sticker moet kleurrijk zijn en opvallen, maar tegelijkertijd subtiel in het overbrengen van de boodschap. Stickers kunnen het logo van uw bedrijf bevatten, een leuke tekst, de URL van uw website, een QR code of gegevens om uw bedrijf eenvoudig te vinden. De sticker moet vermakelijk zijn, opvallen en uiteraard kent iedere promotie een eigen tactiek. Design Company maakt uitgesneden stickers, rechthoekige stickers en stickers van textiel. Elke sticker wordt voor een andere doelstelling gebruikt, maar altijd start het met het juiste design. Het is belangrijk dat er een sticker ontstaat die past bij de huisstijl van uw bedrijf, zo is het voor buitenstaanders direct duidelijk waar een bepaalde boodschap vandaan komt. Het gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste druktechnieken geeft uiteindelijk een eindresultaat waarmee de klant meer dan tevreden is.

Manieren om stickers in te zetten

Is het gelukt om tot het ontwerp en design van een sticker te komen? Dan is het inzetten van stickers minstens zo belangrijk voor het succes van een campagne. U kunt stickers gratis weggeven, met vrienden en familie delen, maar er is nog veel meer mogelijk dan dat! Plak stickers op bedrijfswagens en andere auto’s van vrienden, bekenden, partners en collega’s. Grijp elke mogelijkheid aan om zoveel mogelijk stickers op relevante plekken te plakken. Schrijf een looproute uit om in weinig tijd van start te gaan met het plakken van stickers in de buurt.

apple-stickerLevert u een bestelling of service af? Geef dan altijd een aantal stickers mee om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Apple is hier een goed voorbeeld van! Ze geven elke klant een sticker en veel mensen plakken deze op bijvoorbeeld de auto. Het herkenbare logo komt overal tevoorschijn en dat geeft extra naamsbekendheid.

Locaties om niet te vergeten

Heeft u al een idee waar de stickers het best geplakt kunnen worden? Neem dan ook de volgende locaties in overweging:

 • Spiegels
 • Pinautomaten
 • Kleedhokjes
 • Verkeersborden
 • Reclameborden
 • Bushokjes
 • Prullenpakken
 • Lantaarnpalen
 • Alle soorten deuren

Maak een lijstje van belangrijke locaties bij u in de buurt, plak enkele honderden stickers en ervaar wat dit voor u bedrijf zal betekenen. Een herkenbare sticker zal naamsbekendheid generen en bij de juiste inzet zal een relevante campagne altijd tot extra sales leiden.

Bestaande klanten

Heeft u op dit moment al veel klanten in de buurt of komt de groep op specifieke locaties samen? Dan zullen zij het fijn om uw naam te zien en wekt dit vertrouwen voor de toekomst. Bestaande klanten zijn dus niet alleen inzetbaar om uw stickers te verspreiden, maar ook bij hen wilt u uw bedrijfsnaam ‘top of mind’ laten zijn en blijven.

Samenwerken met gerelateerde bedrijven

Kent u bedrijven die dezelfde groep klanten bedient? Dan kan dit een ideale tool zijn om tot cross promotie te komen. Een hondenkapper kan bijvoorbeeld uw webwinkel in dierenvoeding promoten en een autodealer kan helpen bij de naamsbekendheid van uw wasserette. Schrijf op met welke bedrijven cross promotie mogelijk is en u = zijn enorm veel mogelijkheden waarbij u complementair kunt samenwerken zonder dat dit tot schade aan uw eigen bedrijf leidt.

Stickers van Design Company

Ziet u de effectiviteit van een sticker campagne in? Een sticker kan uit verschillende materialen bestaan, meestal wordt er vinyl gebruikt. De levensduur van vinyl is een stuk langer dan die van de papier stickers. U kunt bij Design Company terecht voor de volgende stickers:

 • Vinyl stickers en papieren stickers

Wilt u aan de slag met kleinere stickers en de ideeën uit dit artikel? Dan komt u waarschijnlijk al snel op vinyl of papier uit.

 

Design Company is gespecialiseerd in het bedrukken van stickers met full color afbeeldingen. Stickers kunnen rechthoekig, rond of vierkant zijn, maar bij ons kunt u eigenlijk alle kanten op! Alle denkbare kleuren kunt u gebruiken voor het bedrukken van vinyl of papieren stickers. Elk situatie leent zich voor een andere oplossing en daarom denken wij graag met u mee. Design Company loopt mee vanaf het bedenken van een campagne tot het drukken en her bestellen van stickers.

Design Company biedt meer sticker oplossingen…

 • Muurstickers

Wilt u de muur met een sticker beplakken? Dan vereist dit specifieke technieken. Het kan gaan om uw bedrijfslogo, tekst, kunst of andere vormen. Muurstickers worden geprint op te verwijderen vinyl en ze kleven het best op een vlakke ondergrond. Muurstickers van Design Company zijn specifiek geschikt voor het beplakken van binnenmuren.

 • Autostickers

Stickers op de auto zijn een mooi communicatiemiddel voor op de weg. De reclame is altijd zichtbaar wanneer u onderweg bent. Autostickers worden bij Design Company in hoogwaardig vinyl geprint, zo weet u zeker dat de stickers jarenlang van kwaliteit blijven. Autostickers drukken kan bij Design Company al vanaf één exemplaar! Het ontwerpen van een autosticker biedt talloze mogelijkheden. Graag bespreken wij uw ideeën om tot een offerte te komen.

Stickers als promotiemateriaal gebruiken

Ziet u dat er enorm veel mogelijkheden zijn om stickers als creatieve manier van advertising in te zetten? Design Company denkt graag met u mee. Mail ons of bel ons om direct met een sticker campagne van start te gaan. We denken mee over de invulling van de campagne, het ontwerpen van stickers en het laten drukken van stickermateriaal. Levertijden zijn altijd flexibel en we doen graag ons best om uw campagne tot een succes te brengen.