30 okt 2014
oktober 30, 2014

Design trends 2014

0 reacties

Design is iets wat steeds veranderd. Uiteraard heeft dit te maken met persoonlijke smaak. Toch spelen er ook een aantal trends. Welke trends op het gebied van design zien wij voorbij komen dit jaar? Design Company zet ze voor u op een rij. In de trends zien we een overkoepelende en aanhoudende maxitrend terug: ‘Less is more’.

less is more

Minder tekst

In 2014 wordt er steeds vaker voor gekozen om de consument minder te confronteren met lange stukken tekst. Afbeeldingen worden leidend in het design. Er wordt wel mogelijkheid geboden tot het lezen van meer informatie, maar dit enkel wanneer de consument hier expliciet behoefte aan heeft. Een goed voorbeeld hiervan is Apple.

ipod touch design

Minimalistisch design

In 2014 ziet u steeds meer minimalistisch design om u heen. ‘Less is more’ is een aanhoudende trend die we in diverse uitvoeringen terug zien, zoals in het geboortekaartje hieronder.

charlie design

Merkbeleving

Merkbeleving is tegenwoordig een belangrijk onderdeel binnen de wereld van design. Men moet een gevoel krijgen bij een merk. Dit zien we bijvoorbeeld terug in fotografie. Daarnaast wordt er in 2014 ook gebruik gemaakt van bewegende achtergronden, om de merkbeleving te versterken. Een voorbeeld van merkbeleving zie je bij G-Star Raw for the Oceans. Ook in het onderstaande voorbeeld van Nespresso zien we dat er merkbeleving wordt geboden aan de consument.

nespresso design

Design van Design Company

Design Company is dagelijks bezig met design in verschillende uitvoeringen. Wij zijn dan ook op de hoogte van de design trends in 2014 en kunnen hierop inspelen indien gewenst. Lees meer over Design Company en het maatwerk dat wij leveren.