Je ziet het wel eens bij mensen thuis: een prachtige fotocollage aan de muur. Vakantiefoto’s, kiekjes van de kinderen, herinneringen aan vroeger, je kunt eigenlijk allerlei foto’s gebruiken om de muur mee op te vrolijken. Het is alleen niet altijd makkelijk om van tevoren te bedenken wat je precies gaat doen. Welke foto’s wil je gebruiken, hoe groot moeten ze zijn, en waar ga je ze eigenlijk ophangen? Om je een beetje verder te helpen, bieden wij je tips en inspiratie in dit artikel!

Foto Collage

Achtergrond

Zorg ervoor dat je een mooie plek kiest voor je fotocollage. Heb je een prachtige lege wand waar je nog alle kanten mee op kunt? Dan is dat vaak een perfecte keus! Je hoeft overigens niet per se een effen achtergrond te hebben: een printje kan ook ontzettend leuk zijn.

Breng variatie aan

Wissel polaroids af met gewone foto’s en canvas doeken/doekjes, kies voor foto’s met verschillende lijstjes, maak een mix tussen kleurenfoto’s en zwart/wit, ga voor grote en kleine foto’s door elkaar: door te zorgen voor afwisseling maak je een speels geheel, en bovendien een echte eyecatcher. Natuurlijk hoef je niet ál deze combinaties te maken

Thema

Je kunt kiezen voor een thema, zoals ‘plekken waar je bent geweest (of ooit nog eens heen wil)’, ‘familieleden’ of ‘lekker gek’, maar het is natuurlijk ook prima mogelijk om gewoon de foto’s te kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt. Je keuze voor een thema kan ook afhangen van de plek waar de fotocollage komt te hangen: wat dacht je van een eten-gerelateerde fotocollage aan de muur in de keuken?

Doe eens gek!

Ben je van jezelf nogal gestructureerd, en heb je de neiging om alles kaarsrecht naast elkaar te hangen? Niet doen! Juist door de ene foto hoger te plaatsen dan de ander, merk je dat er een speels effect ontstaat en dat is juist heel aantrekkelijk. Je kunt je fotocollage ook in een bepaalde vorm maken, zoals een hart, een letter of een ander figuur. Dit hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je hebt.

Daarnaast kun je ook kiezen voor iets aparts als het om de foto’s zelf gaat. Veel mensen zijn geneigd om de foto’s te kiezen die er het meest professioneel uitzien, maar het is veel interessanter om te kiezen voor plaatjes waar echt een verhaal achter zit. Laat bijvoorbeeld je kind eens een foto maken en verwerk die in je collage, ook al klopt er niets van de belichting, de hoek of de compositie. Leuk toch?

En nu: beginnen!

Vooral als je het lastig vindt, of als je in eerste instantie weinig foto’s hebt om op te hangen, raden we je aan om gewoon klein te beginnen. Hang eerst eens de twee of drie foto’s op die je al klaar had liggen, en breid je collage pas uit als je daadwerkelijk foto’s hebt waar je heel blij mee bent. Zo wordt het echt jouw project en zul je straks ook blijer zijn met het eindresultaat. Wil je graag eens verder kijken naar wat andere mensen gemaakt hebben van hun collage? Kijk dan ook eens rond op Pinterest! Hier plaatsen mensen talloze foto’s van creaties en collages die ze zelf in huis hebben gemaakt.

Mag Design Company jou helpen met je fotocollage aan de muur, bijvoorbeeld door foto’s op canvas te drukken of door een mooie grote poster te laten ontwikkelen? Neem dan eens contact op met onze designers, om samen je wensen te bespreken!