Design Company heeft natuurlijk al heel wat ontwerpen en ideeën voorbij zien komen als het gaat om het inrichten en personaliseren van kinderkamers. Daarom geven we u graag tips voor het realiseren van een leuke kinderkamer die goed past bij uw zoontje of dochtertje.

De babykamer was nog redelijk makkelijk: u koos tenslotte zelf een inrichting en bepaalde ook zelf welke kleuren daar geschikt voor zouden zijn. Nu uw kindje wat ouder wordt en het typische babymeubilair wordt omgeruild voor beter passende meubels, is natuurlijk ook de kamer zelf aan de beurt. Wordt het Dora, Bob de Bouwer, een andere grote kindervriend of houdt u het liever neutraal?

Kleuren kinderkamer

Bent u op zoek naar de juiste kleuren voor de kinderkamer, dan wordt geadviseerd om te kiezen voor felle, primaire kleuren. Het leukste is nog om uw kinderen zelf te laten kiezen, mits ze daar natuurlijk de leeftijd voor hebben. Om inspiratie op te doen, kunt u zelf collages maken door foto’s uit modebladen en woonbladen te knippen. Ook kunt u bij bouwmarkten en verfwinkels terecht voor kleurstalen, zodat u makkelijker kunt bepalen welke kleuren bij elkaar passen. Voor de babykamer wordt vaak gebruik gemaakt van lichte, rustige kleuren en tinten, omdat uw baby zo tot rust komt. Maar de grotere kinderen zijn vaak al toe aan wat meer vrolijkheid en kleur. Warme kleuren voor de kinderkamer doen het dan extra goed! Denk aan rood, blauw, paars, groen en geel. Wilt u vrolijk, maar toch rustgevend? Dan wordt een frisse tint blauw geadviseerd. Heeft u echter een prinsesje dat niet zit te wachten op een blauwe kamer? Dan kunt u altijd nog overschakelen op Barbie-roze.

kinderkamer

Tip voor kinderkamer: maak het persoonlijk

Een kinderkamer persoonlijk maken kan op verschillende manieren. Voor veel kinderen is het heel leuk om hun eigen naam of grote held op de muur zien staan. Wij raden dus absoluut aan om voor een mooie muursticker te kiezen! Bij Design Company kunnen we eigenlijk alle afbeeldingen en teksten veranderen in een prachtige sticker voor op de muur in de kinderkamer. Wilt u bijvoorbeeld de naam van uw zoon of dochter groot op de muur, of is uw kind helemaal gek van Mickey Mouse? Wij hebben een groot aantal afbeeldingen en figuren in onze database, maar ook persoonlijke verzoekjes zijn voor ons te realiseren. Voor meer informatie of inspiratie, neem contact met ons op!