Wanneer je bezig gaat met de inrichting van uw huis, omdat je de boel eens geheel wil omgooien of omdat je na een verhuizing nog alle mogelijkheden kunt benutten, is het de vraag: waar begin je? Wat zijn je wensen qua kleur, sfeer en uitstraling? En hoe breng je alle belangrijke elementen samen? De voorbereiding van een dergelijke make-over kan heel interessant zijn, zeker omdat je misschien andere dingen tegenkomt dan je van tevoren verwacht had. Wie weet eindigen je plannen wel totaal anders dan aanvankelijk de bedoeling was! Verras jezelf en en kies ook voor één van de leukste manieren om een interieurverandering voor te bereiden: een moodboard maken!

Wat is een moodboard?

Wat is een moodboard? Een moodboard maken is een persoonlijke bezigheid. Een moodboard kan er dus voor iedereen heel anders uitzien. Bij de één is het letterlijk een kartonnen plaat of groot vel papier, bij de ander gaat het om een schriftje waar ideeën in worden verwerkt. Je kunt dus helemaal doen wat je zelf het prettigst vindt. Bij een moodboard gaat het erom dat je plaatjes verzamelt van objecten, kleuren en stijlen die u aanspreken en die je wil gebruiken als inspiratie voor je plannen. Wanneer je bijvoorbeeld een moodboard wil maken voor een nieuwe slaapkamer, kun je bijvoorbeeld afbeeldingen van mooie bedden, wanddecoratie, rustgevende kleuren of bijzondere gordijnen samenvoegen. Het maken van een moodboard kan ervoor zorgen dat jouw losse ideeën samenkomen, en dat het gemakkelijker wordt om bepaalde keuzes te maken. Je kunt bijvoorbeeld een beeld vormen van kleuren die goed bij elkaar staan, of bijzondere prints die je bestaande meubilair mooi aanvullen.

moodboard voorbeeld

Hoe maak je een moodboard?

Er is eigenlijk niet echt één antwoord op de vraag ‘Hoe maak je een moodboard?’, omdat het voor iedereen zo persoonlijk is. Veel mensen gebruiken speciale bladen over het inrichten van het interieur, reisbladen of andere inspirerende brochures of catalogi. Ze knippen de mooiste plaatjes uit en plakken ze op hetzelfde blad of dezelfde plaat. Net zolang tot het een geheel vormt, of tot het ‘goed’ voelt. Je kunt er zo lang mee doorgaan als je zelf wilt!

Heb je een moodboard gemaakt en wil je graag wat bijzondere decoratie toevoegen aan je plannen? Bekijk dan eens wat er bij Design Company allemaal mogelijk is! Wij kunnen u bijvoorbeeld prachtige muurstickers leveren, met een mooie tekst of zelfontworpen afbeelding.