12 jul 2017
juli 12, 2017

Rouwkaarten laten drukken

0 reacties

Tegenwoordig heb je steeds meer vrijheid om je leven in te richten zoals je dat zelf wilt. Hier hoort ook bij dat mensen uitingen kiezen die écht bij ze passen, en die soms afwijken van de standaard. We laten geboortekaartjes maken die niet meer standaard roze of blauw zijn, we laten producten personaliseren met foto’s en eigen teksten, en ook de huwelijksuitnodigingen worden volledig ‘eigen’ gemaakt. Maar hoe zit dit met rouwkaarten? De rouwkaart is de schriftelijke kennisgeving van een overlijden, die naar familie, vrienden en kennissen wordt gestuurd. Niet iedereen kiest ervoor om een rouwkaart te maken en te sturen, maar het kan onderdeel zijn van een heel mooi laatste afscheid.

Rouwkaart

Rouwkaarten van toen en nu

De rouwkaart was vroeger uiterst simpel: een witte kaart met een zwart kader/zwarte rand. In het midden stond dan de benodigde informatie, zoals de naam van de overledene, data, namen van familieleden en informatie over de condoleance en uitvaart. Later werd daar steeds meer aan toegevoegd, zoals een klein gedichtje of een tekst, en later zelfs afbeeldingen. Een afbeelding van de overledene, van het ouderlijk huis, een geliefde plek of een verwijzing naar een belangrijke interesse.

Anno 2017 kan er eigenlijk nog veel meer. Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een bijzondere rouwkaart, die echt past bij hoe ze hun leven hebben geleid en wat hun interesses waren. Ook het zwarte kader wordt steeds vaker weggelaten.

Wat kan Design Company voor jou betekenen?

Ben je op zoek naar een respectvol, persoonlijk ontwerp voor een rouwkaart, die echt past bij jouw wensen? Design Company helpt jou graag bij het realiseren van jouw persoonlijke laatste afscheid. Wat zijn kleuren die veel voor jou betekenen, welke afbeelding is echt symbool voor wie jij bent? Natuurlijk mag je bij ons zelf een ontwerp aanleveren, maar we kunnen dit ook voor je uit handen nemen. We gaan net zo lang met je in overleg tot er een ontwerp ligt waarbij je je helemaal goed voelt.

Voor vrienden en familie

Heeft je naaste geen gelegenheid meer gehad om te bepalen hoe de eigen rouwkaart eruit moet komen te zien? Dan kun je natuurlijk ook rouwkaarten bestellen bij Design Company. We kunnen met je in gesprek gaan over hoe je naaste heeft geleefd, en wat hij/zij gewild zou hebben. Het ontwerp kan zo simpel of zo uitgebreid worden gemaakt als jij zelf voor ogen hebt. Uiteraard mag je bij ons ook een ontwerp aanleveren, zodat wij het voor je kunnen drukken. We kunnen bovendien ook bedrukte enveloppen leveren, voor een nette en correcte verzending van de rouwkaarten.

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op, voor meer informatie over de mogelijkheden en onze werkwijze.