22 nov 2014
november 22, 2014

Statisch klevende folie

0 reacties

Wilt u privacy, belettering of vormen realiseren met statisch klevende folie? Design Company begeleidt u binnen dit artikel graag met het aanbrengen en bestellen van deze folie. We bespreken eerst wat statisch klevende folie is en wat de voordelen zijn.

Statisch klevende folie blijft op glas plakken door een elektrische lading, zonder het gebruik van lijm. Statisch klevende folie is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. De folie wordt aangebracht zonder water en de folie hecht zich zonder lelijke luchtbellen aan het glas. Statisch klevende folie is handig voor tijdelijke doeleinden, de folie kan snel worden verwijderd en indien gewenst op een ander glasoppervlak worden aangehecht.

De voordelen van statische klevende folie op een rij

  • Statisch klevende folie kunt u hergebruiken
  • De folie is eenvoudig aan te brengen en te verwijderen
  • Statisch klevende folie laat licht door
  • De folie is goed schoon te houden

Tips om statisch klevende folie aan te brengen

Statisch klevende folieHet is belangrijk om statisch klevende folie op de juiste manier aan te brengen, zo ontstaan er geen luchtbellen en blijft de kwaliteit van de folie lang behouden. De juiste afmetingen zijn belangrijk om folie op een professionele manier op het glas te plakken.

Meten is weten!

Teken uit hoeveel statisch klevende folie u nodig heeft en in welke vorm, zo kunt u uw opdracht snel uitzetten. Gebruik een spateltje, pasje of liniaal om statisch klevende folie aan te brengen, u kunt ook uw duimen gebruiken om de folie mooi glad te krijgen.

Heeft u statisch klevende folie van de juiste afmeting? Snijd de folie bij wanneer dit noodzakelijk is en begin niet direct met plakken. Maak het raam schoon en vetvrij door ammoniak te gebruiken. De ramen moeten brandschoon zijn, dan zal de folie het best plakken.

Verwijder de beschermlaag van de statisch klevende folie en plak de folie stukje voor stukje tegen de ruit, begin in de hoekjes.  U merkt dat de folie direct plakt, met een liniaal kunt u de luchtbellen wegvegen.

Het aanbrengen van de folie is een karwei dat u voorzichtig moet uitvoeren. De folie kunt u niet zomaar verschuiven, bij een foutieve aanhechting kunt u het best opnieuw beginnen. Wilt u statisch klevende folie gebruiken? Design Company heeft ervaring met het uitsnijden van vormen, letters en het realiseren van full color prints op statisch klevende folie. Design Company levert statisch klevende folie die licht doorlaat in opaal en doorzichtig. Contacteer ons nu om te ontdekken wat Design Company voor u kan betekenen.