12 feb 2013
februari 12, 2013

Monomeer vinyl

0 reacties

monomeer vinylMonomeer vinyl ziet er op het eerste zicht identiek hetzelfde uit als polymeer vinyl. Echter zijn er enorme verschillen te merken als we naar het productieproces gaan kijken van monomeer vinyl. Ze bevatten namelijk monomere weekmakers en dat verschil merken we pas na verloop van tijd. Door gebruik van monomere weekmakers is de monomeer vinyl minder flexibel en stabiel, wat krimpen na verloop van tijd onvermijdelijk maakt. Uiteraard is het grote voordeel van dit stickermateriaal de uiterst interessante kostprijs. Ideaal dus voor korte toepassingen of tijdelijke acties.

Monomeer vinyl voor korte acties

Doordat de vinyl na verloop van tijd krimpt bestaat de kans dat er na enige tijd een vuile rand rondom de stickers komt te staan. Dit is de lijmlaag die zichtbaar wordt door het krimpen van de vinyl. Deze lijmlaag trekt vuil aan en word dan zichtbaar rondom de monomeer vinyl. Zodra je dit begint te zien betekend dit dat het einde van de cyclus van de vinyl nabij is. Want door het krimpen bestaat de kans dat er water of vuil onder de vinyl terecht komt en de monomeer vinyl stilaan begin om te krullen en los te laten.

Monomeer vinyl voor binnen en kort buitengebruik

Monomeer vinyl is ideaal voor toepassingen die kort moeten dienen. Waar de weersomstandigheden niet te veel invloed hebben en vuil geen aanslag kan plegen op de monomeer vinyl. Ideale vinyl dus om binnen te gebruiken of voor korte acties voor buiten. De levensduur die voorgeschreven wordt is maximaal 1 tot 2 jaar, naargelang waar de sticker gekleefd word.

tijdelijke reclame

Vinyl voor vlakke toepassingen

Doordat deze vinyl minder flexibele weekmakers gebruikt dan polymeer vinyl heeft dit stickermateriaal niet de mogelijkheid om heel flexibel te zijn. Meestal wordt deze vinyl gebruikt op vlakke toepassingen of in sommige gevallen kan een licht gebogen ondergrond ook nog. Deze monomeer vinyl word dan ook meestal gebruikt op ramen, borden, vlakke delen van auto’s, enz …

Monomeer vinyl in allerlei soorten

Monomere vinyl is verkrijgbaar in allerlei soorten en diktes. We kunnen een groot onderscheid maken tussen matte of blinkende vinyl. Dit is een persoonlijke keuze, want niet iedereen vind blinkend of mat even mooi. Ook kunnen we deze vinyl in verschillende diktes bekomen. De dikte wordt weergegeven in micron. Hoe dikker, hoe minder flexibel maar hoe dikker, hoe makkelijker te kleven. Uiteraard hebben we ook de bubble free vinyl. Deze stickers bevatten een speciale lijmlaag met luchtkanalen in dit makkelijker kleven toelaat. Heb je toch een luchtbel dan is die makkelijk te verwijderen. Ook kunnen we de stickers voorzien van een monomere laminaat of beschermlaag. Dit maakt de vinyl krasbestendig en verlengd de levensduur.

Ben je opzoek naar een drukkerij voor je stickers of heb je een gratis en vrijblijvende offerte nodig? Bel ons dan op het nummer 016 53 59 58 of mail ons via het contactformulier.