30 sep 2014
september 30, 2014

Trends in de autobelettering

0 reacties

Als het om uw bedrijfswagen(s) gaat, is de styling van uw autobelettering erg belangrijk. ‘U laat per slot van rekening maar één keer een goede eerste indruk achter’, is een veelgebruikte uitdrukking bij Design-Company. Die indruk wordt mede bepaald door de uiting op bedrijfswagens, maar ook op bijvoorbeeld bedrijfskleding. Gaat u voor zakelijk, vrolijk, druk, rustig, grappig, kleurrijk of zwart-wit? Om u op weg te helpen uw keuze te maken, besteden we in dit blogartikel aandacht aan de trends binnen de autobelettering. Wat is er veranderd ten opzichte van vroeger en waar gaat het heen.

Oorspronkelijke autobelettering

Vroeger was autobelettering werk voor een schilder. Met verf schilderde hij logo’s, bedrijfsnamen en reclameslogans op de daarvoor bestemde bedrijfswagens. Leesbaarheid was het grootste criterium voor goede autobelettering en witte tekst op een donkere achtergrond lag dan ook voor de hand. Logo’s werden vaak vereenvoudigd om het aanbrengen makkelijk te maken, maar bij grotere merken als Douwe Egberts werden kosten, noch moeite bespaard om ook het uiterlijk goed te verzorgen. In de afbeelding hieronder is dat goed te zien.

autobelttering Douwe Egberts

De trends van nu

Met de huidige technieken zijn de mogelijkheden op het gebied van autobelettering eindeloos geworden. Uw auto bestickeren hoeft niet eens meer voor marketing-doeleinden te zijn. Ook als u uitgekeken bent op de kleur en styling van de auto, kunt u daar tegenwoordig met stickers iets aan veranderen, zoals u in de afbeelding hieronder kunt zien. Een autobestickering kan uw auto een totaal andere look geven.

auto carwrap

Ook in de belettering van bedrijfsauto’s is een duidelijke trend te bespeuren. Niet alleen de informatie op de auto is van belang, ook de identiteit van het bedrijf is belangrijk geworden. Zo moet een ijscokar kinderen aanspreken. Een strakke zakelijke belettering ligt dan niet voor de hand. Een apotheker wil juist betrouwbaarheid uitstralen en zal eerder kiezen voor een strakke styling, zoals op de onderstaande afbeelding te zien is:

auto belettering te heist op den berg

Wilt u ook een bedrijfsauto met belettering, die bij de identiteit van uw bedrijf past? Of wilt u uw auto om een andere reden een totaal andere loog geven? Neem contact op met Design Company en vraag naar de mogelijkheden.