Iedere ondernemer wil graag dat zijn of haar bedrijf goed gezien wordt. Dan kun je echter alleen maar doen door er tijd, moeite en wat geld in te investeren. Gelukkig helpt Design Company jou daar graag bij! In dit artikel geven we je vijf marketing tips. Als je deze belangrijke adviezen opvolgt, is de kans groot dat je onderneming al snel beter zichtbaar en vindbaar is voor je potentiële klanten. Lees gauw verder en ga direct aan de slag voor meer succes!

Tip 1: sterk logo en heldere bedrijfsnaam

Zorg voor een sterk logo en heldere bedrijfsnaam. Je bedrijfsnaam is misschien wel het allerbelangrijkst. Het zegt tenslotte alles over wat je doet en wat je aanbiedt. Soms bestaat een bedrijfsnaam uit je eigen naam, maar soms wordt ook meer de dienst omschreven. Daarnaast zijn er bedrijven die graag iets unieks en creatiefs willen uitstralen met de naam. Hiervoor wordt soms zelfs een reclameteam ingeschakeld. Wanneer je een bedrijfsnaam hebt, kun je een logo (laten) ontwerpen dat deze naam ondersteund. Met kleuren, vormen en afbeeldingen kun je al heel snel laten zien wat je eigenlijk doet. Hoveniers hebben bijvoorbeeld vaak een logo met een boompje of plantje erbij, of de logo’s zijn gemaakt in de kleuren groen en/of bruin. Zo heeft iedere branche en ieder vak zijn eigen uitstraling. Je kunt je daar als bedrijf bij aansluiten, maar je kunt natuurlijk ook geheel je eigen weg kiezen en hier een variatie op verzinnen.

logo design company

Tip 2: bijpassende huisstijl

Als je een logo hebt, is het verstandig om een gehele huisstijl te maken. Zo ontwerp je headers voor brieven, enveloppen, websites en andere uitingen die je namens je bedrijf graag wil doen. Hoe beter alles op elkaar is afgestemd, hoe sterker je als onderneming overkomt naar de buitenwereld. Voer de huisstijl vervolgens consequent door.

Tip 3: duidelijke website

Zorg ervoor dat je website in orde is. Besteed veel tijd en aandacht aan het in orde maken van je website, zeker als je ook nog eens een webshop beheert. Voor potentiële klanten en andere bezoekers moet het direct duidelijk zijn wat je precies doet. Wees helder en transparant over bijvoorbeeld je prijzen of de gang van zaken binnen je bedrijf. Ook de eerder genoemde huisstijl moet hier weer terug te zien zijn. Stel dat een bezoeker namelijk je logo op een flyer heeft gezien en vervolgens naar de website is gegaan, waar ineens een ander (of geen) logo te zien is. Dat schept enorme verwarring!

Tip 4: social media

Je wil jezelf als bedrijf natuurlijk graag presenteren. Een goede manier om dat te doen, is door actief aanwezig te zijn op social media. Dit betekent niet dat je lid moet worden van álle kanalen die er zijn, maar juist dat je de kanalen uitkiest die het beste passen bij je bedrijf en je doelgroep. Daar plaats en deel je vervolgens alle informatie die voor jouw doelgroep van belang kan zijn.

Tip 5: wees aanwezig!

Onder marketing tips vallen natuurlijk niet alleen online marketing adviezen: ook is het verstandig om offline veel van je bedrijf te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld het plaatselijke volleybalteam sponsoren (hartstikke mooi, jouw logo achterop die shirts!), of flyers uitdelen tijdens een plaatselijk evenement. Dit zijn investeringen die niet direct gericht zijn op het krijgen van klanten, maar vooral op het vergroten van je naamsbekendheid. Hoe bekender je bedrijf, hoe groter de kans dat mensen er met een gerust gevoel iets aan aanschaffen of afnemen!

Hulp nodig bij je logo, huisstijl, website of drukwerk? De ontwerpers van Design Company kunnen jou vanaf de eerste stap begeleiden en helpen. Je kunt je ontwerp bij ons laten drukken, maar ook als je nog geen ontwerp hebt staan we graag voor je klaar. Contact opnemen voor meer informatie kan altijd vrijblijvend.