Het moment waar veel mensen van dromen: er komt een bruiloft! Jij en je partner gaan een geweldige, maar zeker ook drukke tijd tegemoet. Er moet tenslotte van alles geregeld worden. Van de jurk tot de locatie, van de getuigen tot de bloemen: en natuurlijk de trouwkaarten! Trouwkaarten zijn als het ware de uitnodiging voor je bruiloft, waarin je de gasten laat weten wáár ze moeten zijn en waar ze rekening mee moeten houden. Veel mensen vinden het leuk om de trouwkaart echt een persoonlijk tintje te geven. In dit artikel geven we je vijf tips voor goede én doeltreffende trouwkaarten!

Tip 1: vergeet niet de belangrijkste informatie

Je kaart moet natuurlijk een aantal zaken bevatten, zodat de gasten straks precies weten hoe laat ze verwacht worden en wat jullie cadeauwensen zijn. Laat je kaart daarom goed checken, bijvoorbeeld door één van de gasten of getuigen. Zo weet je zeker dat alle informatie goed overkomt, en dat alles duidelijk is. Zet op de kaart onder andere de gegevens van de ceremoniemeester, en de datum waarop jullie echt moeten weten of iemand komt of niet. Dit soort dingen zijn vooral erg handig voor je eigen planning!

Trouwpoppetjes bruidstaart

Tip 2: bestel altijd wat extra kaarten

Heb je een gastenlijst van vijftig personen? Bestel voor de zekerheid dan vijf of tien extra kaarten en enveloppen, zodat je overal op voorbereid bent. Stel, je maakt een schrijffout op één van de enveloppen, of jullie besluiten alsnog twee personen erbij uit te nodigen. Dan hoef je niet de drukkerij na te bellen voor een geheel nieuwe bestelling! Daarnaast is het ook leuk om de trouwkaarten die je over hebt zelf te bewaren, om er bijvoorbeeld eentje in te lijsten of in een album te plakken.

Tip 3: gebruik de juiste naam

Bij trouwkaarten is het gewoonte dat de bruid haar meisjesnaam vermeld, omdat ze dan eigenlijk nog niet getrouwd zijn. Ga je na je bruiloft ook bedankkaartjes sturen? Dan kun je daar natuurlijk wel je nieuwe naam op zetten (als je die aanneemt)! Tip: als je voor bedankkaarten gaat, kan het schelen om ze bij dezelfde drukker te bestellen.

Tip 4: laat je kaarten adresseren door de drukker

Heb je geen zin om al die enveloppen zelf van adressen te voorzien, bijvoorbeeld omdat je veel gasten krijgt of omdat het nu eenmaal niet je ding is? Geef dan je adressenlijst door aan de drukker, zodat deze de enveloppen ook voor je kan bedrukken. Scheelt je veel tijd en moeite, bovendien ziet het er ook nog eens strak uit!

Trouwringen en rozen

Tip 5: vraag om hulp!

Wil je je trouwkaarten in een bepaalde stijl laten maken, maar weet je niet hoe je dit moet realiseren? Laat dan een professionele drukker en designer, zoals Design Company, helpen bij het maken van de kaarten. Je houdt hierbij direct contact met de ontwerper en bespreekt jouw wensen tot in detail, zodat je altijd een resultaat krijgt dat helemaal bij jullie past. Het ontwerp is pas af als jullie dat zeggen!