Je bent het misschien wel eens tegengekomen , je wil een spandoek, sticker, drukwerk of een belettering laten ontwerpen en de grafisch ontwerper zegt dat je logo in een vector bestand moet aangeleverd worden. Chinees voor jou, maar wel een belangrijke basis voor kwalitatief drukwerk. Maar wat is het nu juist?

Wat is een gevectoriseerd logo?

Simpel uitgelegd, een vector logo blijft altijd scherp en kan je eindeloos uitvergroten zonder kwaliteitsverlies. Bekijk het als een foto, als je deze uitvergroot merk je op een bepaald moment kleine blokjes of pixels en heb je dus kwaliteitsverlies van de foto. Dit gebeurt dus ook als je je logo in een verkeerd formaat aanlevert. Je ontworpen logo mag nog zo mooi en strak zijn, als deze niet in het juiste formaat getekend is loop je vroeg of laat tegen dit probleem aan!

Vaak komt dit doordat het logo in een fout opmaakprogramma ontworpen is of als de grafisch ontwerper de rechten van je logo niet wil vrijgeven. Als je dus nog geen logo hebt en van plan bent een logo te laten ontwerpen, vraag dan altijd aan de ontwerper of je een vector logo ontvangt bij de oplevering ervan. Ook al ben je niet van plan om onmiddellijk reclame te bestellen, een gevectoriseerde versie van je logo in bezit hebben kan nooit kwaad!

Hoe kom ik aan een vector logo en wat kost dit?

Je hebt zelf een logo ontworpen of door iemand laten maken maar je hebt hier geen vector bestand van in je bezit? Geen paniek! Je kan je logo nog altijd laten overtekenen in een vector logo. Zo ben je klaar voor de toekomst en kan je met jou logo alle kanten uit. De prijs voor het hertekenen hangt sterk af van de complexiteit van je logo. Bij Design Company hertekenen we logo’s aan een vast uurtarief. Stuur ons het logo door per mail en ontvang een offerte op maat voor jou logo. Een kleine eenmalige kost maar voor toekomstige drukwerken, beletteringen, textiel bedrukkingen en alle andere soorten reclame zo belangrijk!

Ook jou logo in een verkeerd formaat en wil je dit laten hertekenen of heb je nog geen logo en wil je dit door een ervaren team laten ontwerpen? Neem dan vandaag nog contact op en verzeker je van kwalitatieve reclame en drukwerk voor de toekomst!