28 okt 2014
oktober 28, 2014

Zoekmachine vriendelijk webdesign

0 reacties

zoekmachine vriendelijk webdesign
Naast een standaard webdesign is het veel verstandiger om te kiezen voor een zoekmachine vriendelijk webdesign. Met een zoekmachine vriendelijk webdesign kunt u meer rendement halen uit uw website. Bij een zoekmachine vriendelijk webdesign is het vooral belangrijk dat het design vanuit het oogpunt van de bezoeker is ontworpen. Bezoekers staan immers ook voorop bij zoekmachines. Een aantal pijlers bepalen of een website vriendelijk is voor de zoekmachine én voor bezoekers. In dit artikel behandelen we de snelheid van de website, de navigatiestructuur en de uitstraling.

Snelheid van de website

Een belangrijk onderdeel van een zoekmachine vriendelijke website is de laadtijd van een website. U kunt zich misschien voorstellen dat dit één van de grootste redenen is voor bezoekers om een website weg te klikken. Uit onderzoek is gebleken dat bijna een kwart van websitebezoekers een website verlaat bij een laadtijd tussen 1 en 5 seconden. Bijna 30% hiervan geeft aan dat ze dan waarschijnlijk eerder naar de website van een concurrent gaan. Om die reden heeft de laadtijd van een website invloed op de score in zoekmachines. Google geeft aan dat de ideale laadtijd maximaal 400 milliseconden mag zijn. Dit is de tijd die het kost om met uw ogen te knipperen. Test nu de laadtijd van uw website.

Website navigatiestructuur

Een ander belangrijk onderdeel van een zoekmachine vriendelijk webdesign is de website structuur. Hoe is de website ingericht? Wat is de opbouw en hoe ziet de menustructuur eruit? Het is van groot belang dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren binnen uw website. Wanneer ze niet kunnen vinden wat ze zoeken, klikken ze namelijk eerder weg.

navigatiestructuur-website

Uitstraling en actualiteit

De uitstraling van een website wordt steeds belangrijker. Wanneer een website er oubollig en achterhaald uitziet, wordt de content als minder relevant beschouwd. Daarnaast doet de uitstraling van een webdesign veel met de geloofwaardigheid van het achterliggende bedrijf. Zoekmachines hechten waarde aan actuele websites, waar regelmatig nieuwe content op verschijnt. Deze websites worden hiervoor beloond met een hogere score in de zoekresultaten.

Uw eigen zoekmachine vriendelijke webdesign

Heeft u een website nodig bij uw bedrijf? Design Company staat garant voor zoekmachine vriendelijke websites in alle vormen en kleuren. Wij bouwen uw website met de grootste zorg, voorzien van een CMS systeem of een uiterst veilig webwinkel systeem, alles is mogelijk. Neem contact op.