02 dec 2014
december 2, 2014

UV Laminaat ? Wat is dat ?

0 reacties

uv bescherm laminaatVoor velen onbekend, maar voor ons absoluut niet; UV laminaat. Wat is het eigenlijk en wat zijn de voordelen van deze unieke beschermlaag. In dit artikel vertellen wij U waardoor het mogelijk is dat onze prints vele jaren langer meegaan dan prints die niet voorzien zijn van een deze extra beschermlaminaat. UV laminaat komt vaker voor dan u denkt want bij veel autobeletteringen (van hoge kwaliteit) kunt u de extra beschermlaag momenteel al aantreffen. Wilt u meer over UV laminaat leren? Lees dan snel verder!

UV Laminaat

Lamineren is al decennialang een van de populairste en betaalbare oplossingen om geprint materiaal te beschermen. Lamineren kan warm en koud gebeuren; dit hangt af van welke methode er toegepast moet worden. De keuze tussen warm en koud is uiteindelijk ook van invloed op de wijze van onderhoud aan de print. Wij gebruiken vooral warm lamineren voor de behandeling van vinyl prints en andere doeleinden.

Het grote voordeel van UV laminaat is dat het de levensduur drastisch verlengd van bijvoorbeeld full color prints op vinyl. Door de UV blocker kan de levensduur van de kleuren verlengd worden waardoor de print vele jaren langer mooi blijft. Ook zorgt de extra beschermlaag ervoor dat de print een stuk krasbestendiger is dan voorheen. Hierdoor hoeft een dergelijke print minder snel vervangen te worden wat op de lange termijn kan resulteren in een kostenbesparing.

Uiteindelijk zijn de kosten van UV laminaat hoger dan de alternatieven. Toch is de langere levensduur dit waard. Want wanneer een sticker of belettering twee keer zo lang meegaat, is de investering er binnen een jaar al vaak uitgehaald.

Toepassing van UV laminaat

Het gebruik van UV laminaat komt vooral voor bij autobeletteringen en stickers voor specifieke doeleinden. Omdat bijvoorbeeld bedrijfswagens in aanzienlijke mate worden blootgesteld aan de zon, is een UV laminaat beschermlaag onmisbaar. Zonder een dergelijke beschermlaag zou de belettering al binnen enige tijd ernstig vervaagd zijn. Met UV laminaat is dit echter niet het geval. UV laminaat zorgt ervoor dat u zich de komende jaren geen zorgen hoeft te maken dat omstanders uw logo in mindere kwaliteit zien.

Autobelettering door Design Company

UV laminaat kan er voor zorgen dat ook uw auto voorzien kan worden van prachtige belettering die nog vele jaren mee gaat. Dit alles kunt u laten verzorgen door Design Company. Wij zijn namelijk in staat om uw auto te voorzien van belettering van de hoogste kwaliteit. Wilt u meer over onze diensten weten? Neem dan nu contact met ons op!